Gustav Olofsson: ”Kommit in i fysiken”

Uppdaterad
Publicerad

JVM-lagets Gustav Olofsson spelar college-hockey i USA och har flyttat fram och tillbaka till Sverige under åren. Men det ser han som något positivt.

Backen Gustav Olofsson från Umeå är inte det mest kända namnet i det svenska JVM-laget. En förklaring är att han spelar college-hockey i Colorado, USA.

– Pappas jobb har tagit oss över som familj var vi än har gått. För min hockey har det varit bra, det har hjälpt mig att bli den hockeyspelare jag är i dag. Det är en väldigt bra hockey med skickliga spelare som spelar där, berättar han för SVT:s Chris Härenstam.

JVM i ishockey

Olofsson berättar vidare att han förut inte kunnat utnyttja sina kvaliteter fullt ut, men att hans förbättrade fysik nu gör det lättare för honom.

– Spelet har alltid varit där för mig. Nu har jag kommit in i fysiken. Jag har växt till mig i kroppen och då har allt kommit. När jag fyllde ut lite grann kunde jag vara mer lugn med pucken och ta för mig och utnyttja min spelförståelse.

Se intervjun ovan, där Olofsson bland annat pratar om förväntningarna på Sverige efter de fina insatserna i träningsmatcherna.

Så sänder SVT från JVM

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet