Oscar Lindberg, till höger, firar med matchhjälten James Neal, i mitten. Foto: TT

Känslosam seger för Vegas i premiären

Vegas Golden Knights har klivit in i NHL – med en rysarseger i sin premiärmatch mot Dallas.

James Neal blev stor hjälte med sina två mål i sista perioden när Vegas vann 2-1.

– Vi vill ge folk något att le över, säger en känslosam Neal efter segern.

I de två första perioderna fick Vegas rikta in sig på försvarsspel och lagkapten Marc-André Fleury storspelade i målet. Den dubble Stanley Cup-mästaren såg till att hålla siffrorna nere men fick till slut kapitulera i slutet av andra perioden. Totalt stoppade han 45 skott.

I sista perioden hittade gästerna till slut in i matchen och satte Dallas i gungning. Halvvägs in i perioden vispade Neal in kvitteringen och med tre minuter kvar av matchen lyfte han liggandes pucken över Dallas-målvakten Kari Lehtonen till 2-1.

”Lyfta den här staden”

En speciell premiärmatch och en speciell seger för Vegas fem dagar efter den masskjutning där minst 58 människor dödades och runt 500 skadades.

Matchhjälten Neal hade själv vänner som var på konserten.

– Jag skulle själv ha varit på konserten, men jag fick besked om att jag skulle träna på egen hand så jag gick inte dit: Det är äckligt, mina tankar går ut till alla som drabbats. Vi har pratat om det här, att ge folket något att le över. Att lyfta den här staden, och det här är en bra start, säger Neal till NHL.com.

Oscar Lindberg och William Karlsson spelade för Vegas. Lindberg var på isen för bägge målen.

Dubbla assist för Wennberg

Tampa Bay slog Florida 5-3 och svenske backen Anton Strålman utsågs till en av matchens stjärnor.

I Columbus tog Bluejackets en 5-0-seger mot New York Islanders. Alexander Wennberg noterades för två assist.