Foto: Bildbyrån

Irriterat länsderby i Riksserien

Uppdaterad
Publicerad

Länsderbyt mellan Sundsvall och Modo slutade med seger för Modo med 4-1, men efterspelet handlade mest om mycket tufft spel där flera spelare uppges ha skadats. ”Har aldrig varit med om något liknande”, säger Sundsvalls tränare Lars Johansson till Sundsvalls Tidning.

Tre spelare i Sundsvall uppges ha fått lämna isen med hjärnskakningar där en situation ska ha föregåtts av ett klubbslag mot nacken.

– Det var en fullsvingad klubba i nacken på vår spelare, säger Sundsvalls tränare Lars Johansson till Sundsvalls Tidning.

Föreseelsen renderade i ett matchstraff för en Modospelare men Johansson menar att spelet var våldsamt i överkant under hela matchen.

– Jag har aldrig sett något liknande. Det var på en nivå över vad man förväntar sig ska vara tillåtet, säger han.

”Har spelat betydligt hårdare matcher”

Men Modos tränare Mikael Nilsson delar inte Johanssons bild.

– Vi har spelat betydligt hårdare matcher, men vi var starkare i närkamsspelet i dag. Vi var inte värre än dem, de hänger och klänger på oss och klagar och gnäller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.