Foto: TT Nyhetsbyrån

”Jimmie Ericsson bäst i SHL”

Uppdaterad
Publicerad

Han hade kunnat stanna i KHL och tjäna stora pengar.

I stället valde han att flytta hem till Skellefteå.

Det jublar hemmapubliken över – och konkurrenterna darrar.

Jimmie Ericsson är, enligt de SHL-spelare SVT Sport talat med, ligans bäste spelare.

Den 35-årige hemvändaren Jimmie Ericsson vann två kategorier i SVT Sports enkät inför SHL-säsongen. Dels bästa spelare, som han vann före HV71:s Erik Christensen. Han vann även kategorin bästa nyförvärvet, där han fick dubbelt så många röster som Djurgårdens Patrick Thoresen.         

Lovorden är många.

SHL

– En bra spelare. Han är nästan komplett på SHL-nivå, säger en spelare.

– Han är duktig. En ledare. Han har ju varit i KHL nu också, så han lär han blivit ännu bättre sen senast han var här, säger en annan.

”Eftersträvar att vara bäst”

Ericsson själv är ödmjuk.

– Det är klart att man alltid eftersträvar att vara bäst. Men saker man har gjort  spelar egentligen ingen roll i nutid.  Utan det är saker man kommer göra och gör som är det viktiga. Men det är jul att folk tycker bra om det man gör. Men jag kan inte riktigt hålla med, säger han till SVT Sport.

”Väldigt härligt”

Att han är glad över att vara tillbaka i SHL och Skellefteå AIK, efter ett års gästspel i SKA St Petersburg, råder det ingen tvekan om.

– Det känns så klart väldigt härligt. Skönt att dra på sig tröjan igen. Med tanke på det uppvaktande man fick första gången man gick på isen så hoppas jag kunna återgälda det, säger han till SVT Sport.

SVT Sport har i enkäten frågat tre SHL-spelare från varje lag, totalt 42 spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet