Andreas Johnson inledde målskyttet för Sverige. Foto: Ludvig Thunman/TT Nyhetsbyrån

Sverige vann gruppen

3.27.

Så lång tid behövde Juniorkronorna för att ta ledningen mot Ryssland.

Ryssland kom dock tillbaka – men Sverige vann ändå matchen och gruppen.

Det var Andreas Johnson som gav Sverige drömstarten. Målet kom i spel fem mot fyra efter att Georgi Busarov visats ut för en tackling bakifrån på Oskar Sundqvist.

Målet var snyggt. Sebastian Collberg spelade över till Johnson som avslutade säkert förbi den ryske målvakten.

JVM i ishockey

– Sverige börjar fantastiskt bra i den här matchen, säger SVT:s expert Mikael Renberg.

Sörensen utökade

Med mindre än tre minuter kvar att spela av perioden var det dags igen. Då gjorde Nick Sörensen 2–0, efter att Lucas Wallmark bakom målet slagit en snygg passning som Sörensen förvaltade perfekt.

I den andra perioden inledde dock Ryssland bäst, och reducerade efter 4.47. Målskytt var Alexander Barabanov i power play, då Robert Hägg satt utvisad.

de la Rose matchhjälte

Drygt halvvägs in i den tredje perioden lyckades ryssarna kvittera genom Michail Grigorenko.

Efter 17.38 avgjorde dock Jacob de la Rose då han satte 3–2 då han snyggt styrde in Gustav Olofssons skott.

– Hur skönt som helst. Jag försökte bara få träff på den och den gick in, säger de la Rose till SVT Sport.

Därmed vann Sverige gruppen. Nu väntar Slovakien i kvartsfinal.

”Vinner välförtjänt”

de la Rose var nöjd med Sveriges insats.

– De är skickliga men jag tycker att vi vinner välförtjänt. Vi spelar bra i 60 minuter, säger han.

Även förbundskapten Rikard Grönborg var nöjd efter matchen.

– Jag tycker att vi genomför matchen jättebra, säger han.