Poängkungen frälste Malmö i förlängning

Malmö har kvitterat semifinalserien mot HV71. Slutspelets poängkung Nichlas Hardt blev stor hjälte då han styrde in 3-2 i förlängning.

– Jätteviktigt. Det här kommer gå till sex eller sju matcher, säger Hardt till C More.

Malmö var det klart bättre laget i förlängning och segermålet kom efter en press som dittills varit resultatlös.

– Vi snackade om inför tredje perioden att sätta mer press på dem, och det gör vi och får betalt för. Det här var jätteviktigt. Det kommer bli tajt och gå till sex eller sju matcher, säger Nichlas Hardt som nu gjort nio poäng i slutspelet, bäst tillsammans med lagkamraten Ilari Filppula.

HV71 startade bäst

Efter HV71:s 5-2-vinst i första semifinalen i lördags låg pressen på Malmö. Men det var HV71 som startade matchen bäst.

Smålänningarna satte rejäl press på hemmalaget, inspirerade av backen Andreas Borgman som var tillbaka efter avstängningen han fick för en armbågstackling mot Färjestad i kvartsfinalen.

Borgman gick fram som en ångvält inledningsvis och var nära att göra mål efter 13 spelade minuter. Dessförinnan hade redan Kevin Stenlund gett HV71 ledningen med en styrning framför mål.

Thuresson slog klubba i HV-ansikte

Andreas Borgmans läge slutade med en ramträff, och istället för 2-0 för HV71 kvitterade Malmö knappa minuten senare. Carl-Johan Lerby utnyttjade då hemmalagets powerplay och sköt in 1-1 från blålinjen.

Den andra perioden blev händelserik. HV71:s Anton Bengtsson tvingades lämna isen efter en krock med Nichlas Hardt, och Malmös Andreas Thuresson slog Dylan Reese fult med en klubba rakt i ansiktet.

Bortdömt mål för HV71

HV71 fick dessutom ett mål av Lias Andersson bortdömt efter målgranskning. Mattias Tedenbys skridsko stötte emot målvakten Oscar Alsenfelts benskydd vid Anderssons skott och Alsenfelt tappade balansen, om än någon sekund efter att pucken låg i mål.

– Vi har haft den här bedömningen hela säsongen, sa Christer Lärking, chef för situationsrummet till C More.