Bröderna Sedin tackar nej till VM. Foto: Bildbyrån

Mårts förstår bröderna Sedin

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskaptenen Pär Mårts är inte överraskad över bröderna Sedins negativa VM-besked, och han har inte försökt övertala dem att ställa upp. ”Nej, det lönar sig inte”, säger han.

Ett VM i Ryssland intresserade bröderna Sedin mindre än semester med familjerna, men Pär Mårts väljer att visa förståelse.

– Vi måste tänka på att de har 82 matcher i benen, det är väldigt mycket.

Ishockey-VM

Så du är inte överraskad?

– Nej, ska man spela VM måste man känna motivation, annars tillför man ingenting.

”Få spelare är så skickliga”

Har du försökt övertala bröderna Sedin?

– Nej, det lönar sig inte, de här killarna vet precis hur de känner och tänker, men däremot har jag ställt frågan och fått svar.

Det handlar om ett radarpar, går de att ersätta?

– Det finns väldigt få spelare som är så skickliga, men vi får lösa det på ett annat sätt, säger Pär Mårts.

Daniel Sedin ligger trea av svenskarna i NHL:s poängliga, brorsan Henrik sjua. De är numera 35-åriga veteraner som vet att prioritera återhämtning för kropp och själ, och Pär Mårts kan bara hoppas att de väljer att satsa på blågult i World Cup i september.

”Kanske plats för någon ny”

Även lagkaptenen Staffan Kronwall har valt att hoppa av VM, eftersom han ska få barn, och förbundskaptenen kan bara välja att se positivt och realistiskt på situationen.

– Spelare kommer och spelare går. Det kommer kanske att bli plats för någon ny kille som får utvecklas i det här. Jag tror vi får lära oss att leva i att vi inte har samma killar hela tiden, utan att det är nya förutsättningar och nya möjligheter, säger Pär Mårts.

Allt är precis som vanligt kring hockey-VM, med andra ord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet