Petter Granberg. Arkiv. Foto: Bildbyrån

Mårts räknar med Petter Granberg

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor tar emot Kanada inför storpublik i kväll och mycket talar för att Petter Granberg tar en plats i laget, trots att backen inte var med på dagens träning eftersom hans flyg var försenat.

Petter Granberg tränade inte idag men är en defensivt stark back som kommer från Torontos organisation. Han har vunnit guld med Tre Kronor tidigare i sin karriär och även JVM-guld och är bara 22 år och beskrivs som en spelare som inte släpper någon över bron.

– Jag räknar med att han spelar, men vi måste träffa killen först, säger förbundskapten Pär Mårts till SVT Sport.

Tre Kronor

– Han tar inga fångar heller. Det är en defensivt stark spelare som kommer att stabilisera upp vårt försvar.

Tre Kronor kommer anmäla 13 anfallare och sju backar vilket betyder att en back nu får kliva åt sidan. Mycket talar för att den spelaren är Jonas Ahnelöv.Det finns nu bara en öppning kvar i truppen.

– Vi får se hur mycket tålamod vi har. Vi vet inte vem som blir ledig eller om det blir någon som blir ledig. Det kan bero på om vi får skador på någon av våra spelare, säger Mårts.

Vem som vaktar målet släpps först timmen innan match.

– Vi vill ju att det blir någon som tar förstespaden. Den som står i kvartsfinalen blir vår förstemålvakt.

”Måste vara offensiva”

Mötet med Kanada blir en värdemätare. 

– Vi måste möta de med vårt offensiva spel. Det är lite samma typ av spel med två skickliga lag som nu ska mötas. Inte så mycket fysik.

Kan ni verkligen matcha Kanadas offensiv?

– Ja, varför inte. Visst, de har många stjärnor, men vi har minst lika många blivande stjärnor som nu ska visa det, tycker jag.

Tre Kronor ändrar friskt i laget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre Kronor

Mer i ämnet