Alexander Nylander visade fin form i Sveriges första match inför junior-VM. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

”Mini-nyllet” dominerade i Danmark-krossen

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Nylander har presenterat sig i juniorkronorna. I träningsmatchen mot Danmark stod han för två mål och en assist. ” Jag gjorde det riktigt bra”, säger han till SVT Sport.

i William Nylanders frånvaro visade lillebror Alexander ikväll att han blir att räkna med i JVM, när han låg bakom det mesta i Tre Kronors målkalas mot Danmark. Efter en mållös första period satte han först 1-0 i powerplay, för att sedan snyggt öka på till 2-0 efter att ha grundlurat den danska målvakten på straff.

Fyra mål inom åtta minuter

Efter att Adrian Kempe satte 3-0 hittade Nylander fram till backen Gabriel Carlsson som definitivt dödade matchen med sitt 4-0-mål. Det dröjde för övrigt bara åtta minuter mellan alla fyra målen.

JVM i ishockey

– Vi spelade mycket i anfals-zon idag. Jag tycker vi är mycket bättre, säger Alexander Nylander till SVT Sport, som dock inte var helt nöjd med sin egen insats:

– Den var bra men jag måste jobba hårdare. Jag tycker inte att jag gjorde det riktigt i alla lägen

”Han har spetskompetensen”

Förbundskapten Rikard Grönborg var nöjd med Nylander:

– Han har spetskompetensen som behövs i powerplay. Han visar vad han är bra på, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg till TV12.

Två spelare ska bort från den svenska truppen innan VM inleds. Nylander känner sig inte säker på en slutlig plats.

– Nej det tänker jag inte på. Jag ska bara kämpa hårt, göra mitt bästa sen bestämmer coachen. Allt jag tänker på är att hjälpa laget till vårt gemensamma mål: Att vinna guld.

Grönborg nöjd med offensiva spelet

Sverige fick inleda den tredje perioden i powerplay och då passade lagkaptenen Sebastian Aho på att fastställa slutresultatet 5-0 från blålinjen.

– Det är många detaljer som vi är nöjda med i dag, speciellt i offensiv zon, där vi skapar utrymme med många delaktiga spelare. Men det finns även detaljer som kan bli bättre, säger Grönborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet