Jonathan Sigalet lämnar isen efter matchstraffet. Foto: Bildbyrån

Ny avstängning för Frölundaspelare

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda har åkt på sin andra avstängning i upptakten av SHL. Jonathan Sigalet fick matchstraff i lördagens match mot Brynäs och stängs nu av i fem matcher.

Kanadensaren får också böter på 48 300 efter den tackling som han delade ut mot Jesper Jensen. Brynässpelaren tappade hjälmen i situationen och återkom inte i matchen.

Sigalets avstängning gäller fram till den 8 oktober vilket bedöms motsvara fem matcher, skriver disciplinnämnden i sin dom.

”Jonathan Sigalet kommer från blind side och har en uppåtgående rörelse när han träffar Jensen med axeln på hakan. Jensen utgår och kommer inte tillbaka i matchen. Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som nu har fällt Jonathan Sigalet.” skriver SHL på sin hemsida.

Domen kommer bara dagen efter beskedet att Frölundas Robin Figren stängs av lika många matcher för en huvudtackling i fredagens match mot Brynäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.