Se nyförvärvens mål i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Nyförvärven klev fram för Färjestad i mästarmötet

2022 års mästare Färjestad ställdes mot regerande mästaren Växjö i SHL-premiären.

Då visade nyförvärven vägen och säkrade en 4–1-seger för värmlänningarna.

– Vi steppar upp jäkligt bra, säger hemmalagets Carl Lindbom till SVT Sport efter matchen.

Hemmalaget Färjestad fick en smakstart på mästarmötet i Karlstad. Växjö fick både Joachim Blichfeld och Brian Cooper utvisade inom loppet av drygt 30 sekunder.

Då kunde inte bortalaget stå emot och David Tomasek höll sig framme efter en stolpretur och stänkte dit ledningsmålet. Nyförvärvet från Sparta Prag hade presenterat sig.

Det visade sig vara nyförvärvens match. Knappt 13 minuter in i den andra perioden kvitterade regerande mästaren genom Dylan McLaughlin som anslöt till Växjö inför säsongen.

Stark tredje period av Färjestad

Hemmalaget rivstartade sedan den tredje perioden. Och ännu en gång var det ett nyförvärv som slog till. Jonathan Andersson, som anslöt från Luleå inför säsongen, tryckte in 2-1 efter ett tungt skott från Linus Johansson.

Sedan ville även trotjänarna Joakim Nygård och Michael Lindqvist visa upp sig. Nygård satte dit 3–1 och Lindqvist 4–1 i tom målbur.

Nyförvärven bidrog inte enbart offensivt. Carl Lindbom i Färjestad-målet, som har anslutit från Djurgården, stod för en fin insats och var nöjd efter matchen:

– Det kändes bra. Vi gör en jättebra match förutom i andra. Växjö är ett bra lag och vi steppar upp jäkligt bra. Grabbarna har tagit hand om mig jättebra och jag litar fullt ut på vår spelidé, säger han till SVT Sport.