Mikael Renberg och Marie Lehmann. Foto: Mikael Renberg och Marie Lehmann.

Nypremiär för Hockeykväll på svt.se

Uppdaterad
Publicerad

Dags för nypremiär för Hockeykväll som tar steget över från SVT2 till sajten på svt.se/sport.

Nytt för säsongen är att SVT har rättigheter att lägga ut matchbilder från alla matcher i SHL. På sajten (alltså där du läser just nu) kommer matcherna att textkommenteras live med uppsnack från runt 18.00 där våra experter Micke Renberg och Patrik Ross medverkar.

Klipp från alla matcher

Hockeykväll

Efter matchslut ca 21.30 kommer det att läggas ut enskilda rörliga klipp med expertanalys på sajten. Detta från alla matcher. Det blir ett extra fokus på Malmö–Frölunda där Dusan Umicevic finns på plats.

Notera att det inte är ett eget sammanhållet program med en specifik starttid utan att det nu är inriktning på varje enskild match. För dem som vill ta del av SHL-omgången i vanlig tv kommer höjdpunkterna att visas i Sportnytt klockan 22.00 i SVT2.

”Känns spännande”

– Det känns både spännande och lite läskigt. Det är klart att vi alla tycker om Hockeykväll i det gamla formatet men jag tycker att det är viktigt att utvecklas hela tiden och möta publiken där dom befinner sig, säger SVT Sports Marie Lehmann.

Det finns en förhoppning om att nå ut brett i Hockeysverige.

– Vår ambition är också att producera ett initierat samtals- och intervjuprogram där vi breddar bevakningen av ishockey ur ett samhällsperspektiv. Ett bra exempel är Mikael Renbergs uttalande, i Hockeykväll special, om utslagningen inom ungdomshockeyn, säger projektledaren Marcus Törngren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet