Radarparet Robert Rosén och Richard Gynge i AIK 2012.

Ross: ”Kommer att bli en het match”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s Sports hockeyexpert Patrik Ross tror att det kommer att bli åka av med en gång när Växjö och Luleå inleder SHL-säsongen – och ser särskilt fram emot att se en viss återförening i Växjö.

– Växjö är ett starkt hemmalag. De spelar offensivt, rörligt, utmanar hela tiden. Det går fort. Luleå spelar mer kraftishockey, mer fysiskt. Det blir en väldigt het match där nere, säger han inför mötet mellan regerande svenska mästaren och utmanaren om guldet.

Särskilt spänd är han på att få se det gamla radarparet från tiden i AIK, Robert Rosén och Richard Gynge, som återförenats inför denna säsong. Gynge var Växjös sista värvning i somras.

SHL

– Ska de hitta samma kemi som i AIK? Det ska bli kul att se om de hittar varandra som förut.

– Ilkka Heikkinen, backen, med sina offensiva kvaliteter ska bli jäkligt kul att se.

”Kommer att bli en favoritpojke”

I Luleå är det tre transatlanter och en finländare som Ross är nyfiken på.

– Craig Schira kommer att bli en favoritpojke i Coop Arena. Han påminner om Cory Murphy i Växjö. Spjutspetsarna Bill Sweatt, Jacob Micflikier Toni Rajala ska bli intressanta att se.

Ross ser också fram emot målvaktskampen mellan Växjös Cristopher Nihlstorp och Luleås Joel Lassinantti.

– Lassinantti var ju förra årets stora genombrottsman, han tog jättekliv i sin utveckling och var avgörande för att Luleå skulle vinna serien.

”Tror inte på Växjö”

I kvällens match tror Ross på oavgjort efter full tid och att Växjö kniper extrapoängen. Experten tror dock inte att Växjö försvarar guldet.

– Man har inte fyllt på tillräckligt med tanke på de spelare man förlorat, fem forwards och två backar. Mycket kan hända, men på förhand tror jag inte på Växjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet