Rangers vände med fem mål i sista

New York Rangers svarade för en mäktig vändning i tredje perioden mot Minnesota. Fem mål gav seger med 5-4 efter att ha legat under med 0-3.

Efter två perioder, i ett underläge  0-3, fick den svenske Rangers-målvakten nog. Han var förbannad över hur hans lag presterade.

– Det var väldigt stora bokstäver. Det här var både bland det sämsta och det bästa jag varit med om. Vi är fortfarande väldigt långt från där vi behöver bara. De där två första perioderna... vi måste ju ha lite fart och visa lite glöd, sa Lundqvist till Aftonbladet.

NHL 2014-2015

Efter två reduceringsmål av Rangers till 3-2 kom Minnesotas 4-2 och då höll luften på att gå ur hemmalaget.

– När de gjorde det fjärde, var det tufft. Vi hade byggt upp något och de tog död på det, sa Henrik Lundqvist till AP efteråt.

– Men vi kom tillbaka med två mål, vi hade energin, konstaterade den svenske målvakten.

Henrik Lundqvist motade 26 av 30 skott.

Carl Hagelin noterades för en assist när Derick Brassard gjorde det tredje Rangersmålet. Förre Modospelaren, Mats Zuccarello gjorde det avgörande målet, och noterades även för två assist.

Bara en gång tidigare – 4 januari 1956 mot Detroit – har New York Rangers kommit tillbaka från en 0-3-underläge i den tredje perioden för att vinna.  Förra gången Rangers vände efter att ha legat under med tre mål i den tredje perioden var den 27 december, 1992, mot Boston.

Minnesotas Jonas Brodin tacklades fult av Rangers Chris Kreider i slutet av den första perioden. Brodin slungades in i sargen och fick hjälpas av isen. Han kom ut igen i mitten av andra. Kreiser fick matchstraff.

I nattens andra NHL-match vann Edmonton sin fjärde raka match, den här gången mot Montreal, med 3-0.