Renberg: ”Hur tänker disciplinnämnden?”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Borgman stängdes av fem matcher efter armbågstacklingen mot Färjstads Per Åslund. Men i praktiken kan avstängningen bli kortare – om inte kvartsfinalserien går till sju matcher.

– Det är fel. Det är bättre att ge honom två matchers avstängning rakt av. Hur tänker Disciplinnämnden? undrar Mikael Renberg i Hockeykväll.

Det var i onsdagens kvartsfinal mellan HV71 och Färjestad som Andreas Borgman utdelade tacklingen mot Per Åslund som renderade i fem matchers avstängning.

Om det nu blir fem matcher – straffet är tidsbestämt till den 3 april och kan således innebära att Borgman missar färre matcher, beroende på hur det går i matchserien mot Färjestad som HV71 just nu leder med 3-0.

Hockeykväll

”Fem matcher är för mycket”

Beslutet att tidsbestämma straffet kritiseras av SVT:s expert Mikael Renberg i Hockeykväll.

– Det är fel. Man försöker glida undan situationen. För det första tycker jag att fem matcher är för mycket. Visserligen är det en armbåge men han kommer in ganska lågt och jag tror inte att det är meningen. Han hoppar inte in i en tackling, säger Renberg.

– Det är bättre att ge honom två matchers avstängning rakt av, inte svamla på. När ska man ge tidsbestämt och när ger man raka matcher? Hur tänker Disciplinnämnden? Det blir jättemärkligt.

Imponerad av HV71

Renberg är annars imponerad av HV71:s spel i kvartsfinalerna.

– De har fått ordning på sin ishockey, spelar snabbt och Färjestads tröga försvar får det jobbigt. HV71 spelar för snabbt för att de ska ha någon chans.

HV71 har chansen att avgöra matchserien mot Färjestad i Karlstad i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet