Retur för Skellefteå efter tuff ”läxa” i Finland

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå vann första mötet knappt – nu är det dags för retur mot finska Kalpa Kuopio. ”Vi har fått slipa på det offensiva spelet sedan den matchen”, säger tränaren Bert Robertsson.

Skellefteå förlorade i veckan en träningsmatch mot Modo. I CHL går det bättre, även om det inte har varit enkelt. Laget inledde med en förlust i förlängning mot Vienna Capitals, men leder sin grupp efter två matcher och blir klara för avancemang om de vinner lördagens match. 

Kalpa Kuopio kommer på besök efter en tuff och lärorik 2–1-match i Finland.

Champions Hockey League

– Försvarsspelet pratade vi väldigt mycket om innan, att det var tvunget att sitta. Vi lärde oss där att det spelar ingen roll hur mycket offensiv vi vill spela, vi måste ändå ha ordning i de egna leden utan puck. Det lyckades vi med och det var en läxa, säger Bert Robertsson till Norran.

– Sedan har vi fått slipa på det offensiva spelet sedan den matchen. Vi behöver i tuffa situationer lita på systemet och vara kyliga, säger han.

Två viktiga spelare är tillbaka från skada och spelklara: Joakim Lindström och Jimmie Ericsson. Däremot är inte Backen Anton Öhman redo.

Så sänder SVT Sport CHL i helgen

Lördag

13.55: Skellefteå AIK – KalPa Kuopio SVT1 och svtsport.se/appen

16.55: Frölunda- Dynamo Pardubice svtsport.se/appen

19.55: Sheffield Steelers – HV71 svtsport.se/appen

Söndag

15.55: JYP Jyväskylä-Linköping svtsport.se/appen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet