Foto: TT Nyhetsbyrån

Rögle kokade efter sen förlust

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå vann mot Rögle med 3-1 efter de två sista målen i slutminuten. Röglelägret kokade av ilska eftersom avgörande 2-1 kom till i spel med en extra otillåten Skellefteåspelare på isen. ”Hur fan kan man missa det?”, dundrar tränaren Anders Eldebrink.

Jesper Olofsson trampade in i Rögles zon efter en dragning och placerade vackert 2-1 i krysset när det endast återstod 46 sekunder. I den sekvensen spelade SAIK med sex spelare efter en miss av domarna och det kokade i Röglelägret efter att målet godkänts.

– Hur fan kan man missa det? Det är åtta ögon och ingen kan se det. Sedan när jag försökte prata med domaren blev jag utskickad. Det är för dålig kvalitet, det får vara nog med sånt här. Ska vi hjälpa de bästa lagen att vinna matcherna? Ska vi ha det så här i svensk ishockey? undrar tränaren Anders Eldebrink, och rasar av ilska i C More och sliter av sig lurarna i affekt.

”Vi skriker direkt att de är sex man”

Röglelägret upptäckte de sex SAIK-spelarna (plus målvakten som stod kvar) redan under spelet, där Skellefefteå hade powerplay och Rögle bara hade fyra spelare på isen, och försökte göra domarna uppmärksamma.

– Vi skriker direkt att de är sex man men det är surt att domarna inte kan ta diskussion efteråt eftersom det är så viktiga poäng som står på spel. Jag är ledsen, arg, frustrerad och besviken, säger Rögles Christoffer Liljewall.

– En av linjedomarna kom efteråt och bad om ursäkt, men det hjälper ju inte, säger Mikael Gath till TT.

Kvällens matchvinnare hamnade lite i skymundan av slutkaoset.

– Det var riktigt skönt efter att det varit stolpe ut för mig i några matcher men jag har inte så mycket åsikter om att vi var för många på isen, säger Olofsson som fick se en repris av händelsen.

Tidigare under matchen hade båda lagen fått var sitt mål underkänt.

Rögle ligger sist i SHL, två poäng bakom Leksand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.