Spelarna revanschsugna inför Finlandsmötet Foto: Bildbyrån

Spelarna revanschsugna inför Finlandsmötet

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelar Sverige sin tredje match i JVM. Och trots att svenska laget redan är kvartsfinalklart så finns en stor hunger att slå Finland, som i sin tur spelar med kniven på strupen efter två inledande förluster. ”Trodde att de skulle gjort bättre ifrån sig”, säger Alexander Nylander till SVT Sport.

Ikväll väntar en ny match JVM. Sverige kan spela avslappnat och kvartsfinalplatsen redan är säkrad. Värre är det för Finland som måste vinna för att undvika att hamna sist och därmed missa slutspel.

– Det ska bli jättekul, vi har lite revansch att utkräva från förra året. Det känns inspirerande, säger Joel Eriksson Ek till SVT Sport.

JVM i ishockey

Det är svårt att inte tala om fjolårets svidande förlust i semifinalen. Finland gick vidare till att vinna hela JVM samtidigt som Sverige förlorade bronsmatchen.

”Måste göra det vi ska”

Men även om Sverige redan är klara för kvartsfinal så får man göra sig redo för en kamp.

– Det har varit tajta matcher ända sedan U16-landslaget, säger Rasmus Asplund inför kvällens match

– Vi måste göra det vi ska för att vinna oavsett om de har två torskar, fortsätter han.

Förvånad över Finlands missar

Såväl Asplund och Eriksson Ek var med i fjolårets turnering. Det var även Alexsander Nylander. Med tanke på vad Finland presterade då är han lite förvånad över vad han sett hittils.

– Trodde att de skulle gjort bättre ifrån sig men allt kan hända i ett JVM, säger Nylander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet