Erik Karlsson gjorde tre poäng i NHL-premiären. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stark säsongsstart av Erik Karlsson

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen vann han både assistligan och backarnas poängliga. Och Erik Karlsson producerade direkt i NHL-premiären – ett mål och två assist i 5–4-segern mot Toronto. ”Det får man vara nöjd med”, säger 26-åringen till Sportbladet.

De stora rubrikerna handlade om Auston Matthews drömdebut. Men i skuggan av superlöftet låg Erik Karlsson bakom Ottawas övertidsseger.

Efter att ha spelat fram till Bobby Ryans kvittering gav Karlsson Ottawa ledningen i första perioden med ett tungt skott från backposition. På övertid var han även inblandad i Kyle Turris avgörande.

Läs mer: ”Tampa vinner – Hedman bäste svensk”

– Vi har varit bra i tre-mot-tre ända sedan de införde den varianten förra säsongen och det känns skönt att få bekräftat att det fortfarande sitter i. Det var en fin variant vi fick till också, säger Karlsson till Sportbladet.

– Överhuvudtaget får man väl vara nöjd med den premiären, ett plus två är ett helt okej facit.

”Inte hundraprocentigt”

Från en något otacksam position fick Erik Karlsson beskåda Auston Matthews historiska prestation.

– Han gjorde det väldigt bra, fyra mål är helt otroligt. Men det är härligt att vi ändå kunde vinna, säger den svenske stjärnbacken.

– Det var starkt att vi hela tiden höll fast vid vår taktik fast vi låg under större delen av matchen. Sedan var spelet verkligen inte hundraprocentigt, men det är inte att vänta sig direkt heller. Vi har fått en bra start och det är det viktiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.