Oscar Möller och Joakim Lindström i Skellefteåtröjan 2014. Foto: Bildbyrån

Stjärnduon återvänder till Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå föll tungt mot Frölunda i SM-finalen. Nu kommer dock glädjande nyheter: Oscar Möller och Joakim Lindström återvänder för spel med klubben till nästa säsong.

Det har varit några tunga dagar för Skellefteå-supportrar, sedan Frölunda vunnit finalserien med 4-1 i matcher och tagit SM-guldet. Finalförlusten var den andra raka för Skellefteå, efter två raka guld dessförinnan.

Men nu kommer nyheter som lär få mungiporna att dra sig uppåt något. För från och med nästa säsong återfinns Oscar Möller och Joakim Lindström i laget. Stjärnduon, som varit utlånad de två senaste säsongerna, återvänder till klubben och har enligt Skellefteås hemsida tre år kvar på sina kontrakt.

”Framgångsrika och omtycka profiler”

– Det här är två herrar som egentligen inte behöver någon närmare presentation då de redan representerat Skellefteå AIK under flertalet säsonger och har varit väldigt framgångsrika och omtyckta profiler, skriver SAIK på sin hemsida.

Möller, 27, har spelat med Ak Bars Kazan i KHL sedan 2014 medan 32-årige Lindström spelade för St Louis och Toronto i NHL säsongen 2014/2015 och SKA St Petersburg den gångna säsongen.

Tidigare under onsdagen stod det klart att Skellefteås ledarduo Lasse Johansson och Hans Wallsson lämnar klubben för att ta över schweiziska SZSC Lions. Forwarden Sam Marklund är dessutom klar för Växjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.