Stökigt när Brynäs tog greppet mot Karlskoga i SHL-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs skyttekung Jack Kopacka sänkte Karlskoga med två mål när Gävlelaget tog greppet om semifinalserien i SHL-kvalet tack vare 4–1-seger.

Det blev sedan ordentligt stökigt med bråk och massor av utvisningar i slutminuterna.

Domarduon Stefan Johansson och Filip Sandstedt fick ta tolv tvåminutersutvisningar under matchens sista 83 sekunder – fem för Brynäs och sju för Karlskoga.

Målmässigt betydde 4–1 att Brynäs tog andra raka segern på hemmaplan och leder med 2–0 inför de två kommande matcherna i Karlskoga.

– Jag tycker vi är bättre med puck i dag, sedan är de sylvassa i sitt powerplay. Det är det som väger över, säger Karlskogas tränare Dennis Hall till TV4 Play.

Ödesdiger utvisning för Plato

Brynäs gjorde sina två första mål i numerärt överläge genom Anton Rödin, efter knappt halva matchen, och Jack Kopacka i inledningen av tredje perioden.

Vid 2–0-målet satt Hampus Plato i utvisningsbåset då han tog en ödesdiger utvisning för roughing i samband med slutsignalen av andra perioden.

”En jättebra match”

Sedan fyllde Brynäs amerikanske succéforward på med 3–0.

Skyttekungen från grundserien, 33 mål, fortsätter att ösa på i slutspelet där han nu står på fem fullträffar.

– Jag spelar med väldigt bra spelare, så credit till dem. Det var en jättebra match av oss, skönt att gå upp till 2–0 i matcher, säger Kopacka.

Hampus Plato reducerade med målvakten utplockad, men Miks Indrasis stängde matchen med 4–1 i tom bur innan bråk och gruff tog över fram till slutsignalen.

Nästa match spelas i Karlskoga på fredag.

I den andra semifinalserien leder Djurgården över Mora med 1–0. Den andra matchen spelas i Stockholm på torsdagen.

HockeyAllsvenskan

Brynäs IF logo

Brynäs IF

4 - 1

BIK Karlskoga logo

BIK Karlskoga

0-0, 1-0, 3-1
Monitor ERP Arena, Gävle
Publik: 7179

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.