Brynäs lagkapten Anton Rödin, 24, har gjort stor succé den här säsongen. Foto: BILDBYRÅN

Succéspelaren klar för Karjala Tournament

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs lagkapten Anton Rödin, 24, har gjort flest mål och poäng i SHL.

Nu belönas succéspelaren med en plats i Tre Kronor.

”Han är klar för Karjala Cup”, säger förbundskapten Pär Mårts till SVT Sport.

Brynäs ligger tvåa i SHL efter elva spelade omgångar och en stor anledning till det stavas Anton Rödin. Den 24-årige forwarden har gjort flest mål (9) och poäng (18) av alla. Hans kanadensiske lekkamrat Greg Scott ligger tvåa i poängligan (15) och trea i skytteligan (7).

Rödins succé har gett eko, inte minst hos förbundskapten Pär Mårts.

Brynäskaptenen, som har gjort elva A-landskamper i karriären, är redan klar för Karjala Tournament den 5-8 november. Det bekräftar Pär Mårts för SVT Sport.

”Har tagit nästa kliv”

– Han har alltid gjort mycket poäng men jag ser någonting mer nu. Han har tagit nästa kliv. Vi ska inte prata VM ännu men han är en bit på vägen, säger Mårts.

Förbundskaptenen befinner sig just nu på SHL-matchen i Gävle mellan Brynäs och Skellefteå. Han håller ett extra öga på tre Skellefteå-spelare som också är aktuella för turneringen, nämligen backen Tim Heed och forwardsparet John Norman och Martin Lundberg. De sistnämnda två skulle i så fall göra debut i Tre Kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.