Jhonas Enroth är på väg bort från Toronto. Foto: Scanpix

Svenske NHL–målvakten dumpas

Uppdaterad
Publicerad

Det står ett stort frågetecken kring Jhonas Enroths framtid i Toronto. Detta efter att klubben plötsligt satt upp målvakten på övergångslistan.

Beskedet kom som en blixt från klar himmel när Toronto under måndagen meddelade att Jhonas Enroth, 26, inte längre är önskad i klubben.

Efter måndagens träning blev Enroth inkallad till tränaren, Mike Babcooks, kontor där han fick veta att han blivit uppsatt på waivers (övergångslista).

Till detta hör att den 30–årige finländaren Karri Ramo nyligen har börjat träna med Toronto och av allt att döma är Babcooks ute efter en ny reservmålvakt.

24 timmars övergångsfönster

I praktiken innebär det att svensken under 24 timmar är uppsatt på en övergångslista där någon av de 29 andra NHL–klubbarna kan ta över Enorths kontrakt.

Om ingen klubb nappar på svensken så är ett alternativ att han tvingas spela i farmarlaget Marlies i väntan på att bli trejdad.

Målvakten själv är mycket fåordig.

–Jag vill tyvärr inte kommentera situationen, säger han till Expressen.

Enroth – som är andremålvakt bakom danske Frederik Andersen – har spelat sex matcher för Toronto den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.