Sverige gick på knock – avgjorde i första

Det var en betydelselös match för Sverige – men inte för Tjeckien. Ändå visade Juniorkronorna, som redan vunnit sin grupp, klass och besegrade Tjeckien med 5–2 – efter tre mål av Jonathan Dahlén.

Juniorkronorna pratade inför matchen om att utveckla spelet i powerplay – och fick utdelning.

Efter att Rasmus Asplund öppnat målskyttet redan i den första minuten så kom 2–0 av Jonathan Dahlén i just numerärt överläge. Då var knappa nio minuter spelade av matchen.

JVM i ishockey

Jens Lööke blev sen noterad för 3–0-målet efter att en tjeckisk back styrt in pucken i eget mål.

Dahléns hattrick

Dahlén, som trots kvällens succé inte lär rår på pappa Ulfs poängrekord, gjorde sitt andra mål i mittperioden och blev tvåmålsskytt när han satte 4–0 i mittperioden.

Hattricket fullbordades i slutperioden när Dahlén, precis som vid 2–0-målet slog till i powerplay.

Förlustfria sviten: 40 (!) matcher

Smolk i svenska glädjebägaren: Filip Gustavsson, som gjorde sin första match i mästerskapet, fick se sin nolla spricka. David Kase tryckte in pucken vid första stolpen, varpå Tjeckien reducerade ånyo, i powerplay, med ett par minuter kvar av matchen.

Noterbart är att matchen var den 40:e raka utan förlust i JVM-gruppspel för Sverige.