Växjö vann – leder med 2–1

Uppdaterad
Publicerad

Växjö saknade förstamålvakten Cristopher Nihlstorp.

Men det stoppade inte smålänningarna.

De vann med 4–2 borta mot de regerande mästarna Skellefteå.

Därmed leder de med 2–1 i matcher.

I förrgår var Skellefteå helt överlägset och vann med 3–0 på bortaplan.

Efter det hade nog de flesta de regerande svenska mästarna som favorit inför kvällens match i Västerbotten, framför allt med tanke på att gästerna saknade förstemålvakten Cristopher Nihlstorp som var sjuk.

SHL

Imponerande insats

Men det blev ingen andra raka seger för seriemästarna. I stället vann Växjö med 4–2 efter en imponerande insats.

Segern var dock inte helt enkel. I den andra perioden såg det ut som att de skulle segla iväg då de gick från 1–0 till 3–0, men blott 31 sekunder efter Rhett Rakhshanis 3–0-mål reducerade John Norman.

Samme Norman gjorde, i boxplay, 2–3 7.48 in i den tredje perioden.

Men närmare än så kom inte Skellefteå. Rhett Rakshani gjorde, framspelad av Josh Hennessy, snyggt 4–2 i den 53:e minuten.

”Håller dem på utsidan”

Efter det försökte Skellefteå pressa på för en reducering, men var aldrig riktigt nära att göra det. Därmed fick Växjö, med Stefan Steen (som gjorde sin första slutspelsmatch någonsin från start), fira en 4–2-seger som ger dem 2–1 i matcher.

– Vi ger dem inte så mycket lägen. Även om de har en del puck så håller vi dem på utsidan och sätter dessutom dit några fina, säger Steen till TV4.

”Tufft att förlora”

I och med resultatet så forsätter den något ovanliga trenden att det alltid är bortalaget som vinner.

– Det är alltid tufft att förlora. Men vi är inne i en serie där bortalaget så här långt har varit lite mer avslappnade i spelet tycker jag. Jag tycker att vi, precis som i match ett, är lite för forcerade och lite för korta i spelet i egen zon, säger Skellefteås tränare Hans Wallson till TV4, och fortsätter:

– Vi sätter oss själva i dålig dager och skapar våra egna problem. Jag vet inte om det beror på att det är lite anspänning, att vi vill visa upp oss och blir överkonstruktiva. Vi hjälper inte varandra på rätt sätt. Det skapar en liten stress i laget, det syns tydligt.

Växjös tränare Sam Hallam var nöjd efteråt.

– Spelet med puck var mycket bättre än i de två första matcherna, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet