Wesslau räddade HV71 i grinig match

Gustav Wesslau hade det svettigt i den andra perioden och tvingades stå för flera högklassiga räddningar när HV71 besegrade Luleå med 4-0 på bortaplan i Luleå.

– Vi är väldigt ineffektiva. Det är oroande att se att vi inte producerar, säger Luleås tränare Joakim Fagervall till C More efter matchen.

Det var en grinig match i Luleå när båda lagen ville sätta sig i respekt inför slutspelet. HV71 gjorde tidigt 1-0 genom före detta Luleåspelaren Malte Strömwall och sedan blev det en enda press mot Gustav Wesslau i HV71:s mål. Luleå hade flertalet bra lägen, inte minst i power play, men Wesslau storspelade och höll nollan.

I den sista perioden fick HV spela 5-3 i över 40 sekunder och lyckades göra 2-0 genom Teemu Laine. Luleå tog sedan ut målvakten och HV kunde göra både 3-0 och 4-0 i tom kasse. Målskyttar Filip Sandberg och Andreas Jämtin.

Luleå Hockey

– Dom är starka här hemma. Vi brukar ha problem här uppe. Det var ett bra tillfälle ta en seger, säger Wesslau till C More.

Segern innebär att HV71 tar viktiga poäng och i stort sett är klara för kvartsfinal.