Jesper Nielsen klar för spel

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har inlett handbolls-VM i Qatar på ett strålande sätt. Med två vinster av två möjliga i bagaget tar det svenska landslaget sig an Algeriet i kväll. Den här gången utan magsjuka och stukade fötter.

Jesper Nielsen stukade foten i matchen mot Tjeckien och försvararen var tvungen att kliva av planen. Men ismaskinen har gjort sitt och nu är hans stukade vänsterfot i stort sett bra igen.

– Jag är redo för spel, sen får vi se om jag spelar. Men det är bara smärta så det kan liksom inte bli värre. Jag spelar gärna i kväll, säger han till SVT Sport.

Handbolls-VM 2015

På pappret ska Algeriet inte vara några problem för Sverige, men Nielsen säger att det kan bli en klurig match.

– Det är en lite annourlunda match mot tidigare, i deras försvar kan vad som helst hända.

Sjöstrand sjukdomsfri

När Johan Sjöstrand drabbades av magsjuka inför söndagens match var det många som blev oroliga. Vad händer om Mattias Andersson inte kan spela? Men oron var absolut inte nödvändig – Andersson storspelade. Men nu är Sjöstrand kvitt från sin sjukdom och om det behövs är han redo att ställa sig mellan stolparna igen.

– Vi får avvakta och se, men det är en klar förbättring. Nu har Mattias varit fantastiskt bra, men vi kommer behöva honom (Sjöstrand) förr eller senare, säger Staffan Olsson om Johan Sjöstrands tillstånd.

Åttondelsfinalen hägrar

Vid seger mot Algeriet är Sverige väldigt nära sitt mål. Att bli sämst tvåa i gruppen och därmed ta sig till åttondelsfinal. Storfavorit att vinna grupp C är de regerande Europamästarna Frankrike som det svenska laget ställs mot i den sista gruppspelsmatchen som spelas på söndag.

Om Sverige går till vidare från gruppen hittar de sina åttondelsmotståndare i grupp D, som har kallats för ”Dödens grupp” eftersom den innehåller ett flertal starka europeiska lag, som Tyskland, Danmark och Polen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM 2015

Mer i ämnet