Joshi på 14:e plats i VM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Joshi Helgesson gjorde en godkänd insats i VM-finalen i Shanghai och slutade på 14:e plats, samma resultat som förra VM.

Ett tidigt fall i sin inledande trippellutz förstörde Helgessons chanser på topp-10.

– Ett helt okej åk av Joshi. Hon satsade på en ny kombination, dubbel axel-trippel toeloop. Gjorde den, men fick den inte helt godkänd. Kom inte upp i sina poäng från EM. 155, 35 (EM 169.07). Hade hon gjort det hade hon haft en placering bland de 10 första, och därmed fixat två platser till nästa års VM, säger SVT:s expert Lotta Falkenbäck om insatsen.

Konståknings-VM

Vann i överlägsen stil gjorde ryskan Jelizaveta Tuktamysjeva mycket tack vare sitt fina kortprogram som gav henne ett försprång i finalen. Tvåa kom 17-åriga japanskan Satoko Miyahara, före Jelena Radionova, Ryssland.

Joshi själv var nöjd med sin insats:

– Det känns faktiskt ganska bra. Jag är nöjd med många saker i mitt program även om inte allt satt som det skulle. Mest nöjd är jag att jag gick på min axel trippel toelopp. Det kändes väldigt bra, säger hon till SVT Sport.

Mycket nerver! Ryskan överlägsen. Amerikanskorna kom starkt tillbaka i friåkningen. Gracie Gold blir tvåa i fria och Ashley Wagner trea, men båda missade pallen pga missar i sina kortprogram.

– Det var mycket nerver i den här finalen, men ryskan var överlägsen, summerar Falkenbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konståknings-VM

Mer i ämnet