Majorov misslyckades i finalen

Uppdaterad
Publicerad

Det ville sig inte för Alexander Majorov i VM-finalen i Shanghai. Efter flera fall, bland annat i en trippellutz, skakade han besviket på huvudet när han åkte av isen efter sitt fria program. ”Nej. Det gick tyvärr inte alls det där”, konstaterar SVT:s expert Lotta Falkenbäck. Majorovs insats gav en 23:e plats.

Alexander Majorov var femte startande i den första gruppen i herrfinalen, men drömmen om en bra placering försvann snabbt. Han inledde åket bra med en trippel-trippelkombination, men föll i hoppet efter. Därefter misslyckades han bland annat med en trippellutz och var också nära att falla ytterligare gånger.

Majorov åkte visserligen upp sig i slutet, men när programmet var över skakade han besviket på huvudet. Fallen och de tydliga missarna talade också sitt tydliga språk – totalpoängen på 176,55 placerade honom på femte plats när 19 åkare återstod.

Konståknings-VM

”Såklart är jag besviken. Uppladdningen har varit bra, träningarna har gått bra och jag var nöjd att ha tagit mig till final med tanke på skadeproblematik och få tävlingar under säsongen. Det finns inte en specifik orsak eller misstag att peka på i långa, jag vet inte exakt vad som hände. Nu får jag ta nya tag och fortsätta bli bättre från skadan inför nästa säsong”, säger Majorov i ett pressmeddelande.

– Nej. Det gick tyvärr inte alls det där, konstaterar SVT:s expert Lotta Falkenbäck.

– Lutzen ville inte heller... Tre varv, men han fick ingen bra landning. Jag kan tänka mig att han är besviken och arg, fortsätter hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konståknings-VM

Mer i ämnet