Lars Lagerbäck tror att Sverige har chans till guldet i kväll men ser Portugal som favoriter. Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

Lagerbäck: ”Laginsatsen har tagit U21-landslaget hit”

Uppdaterad
Publicerad

Mellan 1990 och 2009 tränade Lars Lagerbäck svenska landslag. Nu hyllar han det svenska U21-landslaget och diskuterar Sveriges chanser till guld. ”De har framför allt ett jättebra försvarsspel”, säger han till SVT Sport.

Under sina 19 år i det svenska landslaget var Lars Lagerbäck förbundskapten för U21-landslaget mellan 1990 och 1995. Under U21-EM 1992, den senaste finalen i EM-sammanhang för U21-landslaget, huserade Lagerbäck dock i A-landslaget. Nu glädjs han åt det nya U21-landslagets framgångar och hyllar det svenska försvarsspelet.

– Det är både roligt och bra för svensk fotboll. All sådan här erfarenhet man kan få är naturligtvis jättebra, säger han till SVT Sport.

U21-EM 2015

Vilka spelare har imponerat på dig?

– Det jag upplevde i semifinalen som jag såg live så tycker jag att det är en laginsats som har fört U21-landslaget till finalen. De har framför allt ett jättebra försvarsspel. Alla killar jobbar stenhårt för laget, så jag har svårt att nämna någon speciell spelare, säger Lagerbäck.

Vad tror du om Sveriges chanser?

– Chansen har man alltid i fotboll. Portugal är, om man tittar på det tekniska och individuella, bättre men jag tror att det finns en skaplig chans. Sen är naturligtvis Portugal favoriter.

Matchen börjar 20.45 men redan 19.00 börjar SVT Sports uppsnack.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet