Marit Björgren och Therese Johaug. Foto: TT

Björgen: ”Jag är inte den största utmanaren”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag återförenas två av Norges största längdskidåkare underBirkebeinerrennet – ThereseJohaug ställs mot Marit Björgen.

Men Björgen tror inte att hon kommer matcha vännen i klassikern.

– Det krävs lite till för att vara med och matcha Therese, säger hon till norska VG.

Norges motsvarighet till Vasaloppet går av stapeln på lördag, det 54 kilometer långa Birkebeinerrennet.

Therese Johaug är storfavorit i klassiska Birkebeinerrennet och till VG berättar stjärnan, som gjort sitt sista lopp i världscupen, att hon är osäker på styrkeförhållandet mellan henne och Björgen – något som Björgen gläds åt.

– Nu vill jag säga att hon har varit snäll mot mig. Jag tror nog inte att jag är den största utmanaren till Therese, säger hon till VG.

Kan bli ett spännande lopp

Björgen tror att Therese är den som sätter standarden från start och är spänd på vilken taktik hon kommer använda.

– Om hon väljer att gå utan fästvalla kan det bli ett väldigt spännande lopp. Hon har mycket större kapacitet och mycket mer träning bakom sig än mig. Om jag hade matchat henne skulle jag kanske ha varit på OS. Det krävs lite till för att vara med och matcha Therese, säger Björgen, som tror att hennes största fördel mot Johaug är att hon har stakat mycket.

Birkebeinerrennet sänds på lördag i SVT med start 07.45.

ARKIV: Johaug om beslutet att avsluta karriären:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.