Här blir Flemming nersparkad. Foto: Eddy Wendin

Maxstraff för överfallet

Uppdaterad
Publicerad

Det var under taekwondo-SM som Milad Ashna sparkade Fleming Nielsen i ryggen, utanför mattan, under ett avbrott.

Nu har taekwondoförbundet valt att straffa Ashna för händelsen och ger den landslagsmeriterade kampsportaren två års avstägning, vilket är maxstraff.

– Bedömningen är gjord utifrån Riksidrottsförbundets regelverk. Han har ju trots allt tävlat på landslagsnivå, man hade förväntat sig att han skulle ha bättre kunskap, säger Ulf Bingsgård, styrelseledamot i taekwondoförbundet, till Helsingborgs Dagblad.

Mycket publicitet

Sparken som delades ut tog så illa att Fleming Nielsen tvingades till sjukhus och en undersökning om eventuell skada på ryggraden.

– Hade han varit en nybörjare hade bedömningen blivit annorlunda. Många saker har vägts in – också hur pass stor skada han själv har lidit av detta, det har ju blivit mycket publicitet kring det, säger Bingsgård.

Valt att inte kommentera

Milad Ashna har valt att inte kommentera utan hänvisat till sin tränare Brousk Saleh, som också sitter med i taekwondoförbundets styrelse, har inte heller valt att kommentera straffet. Saleh satt inte med när beslutet om avstängningen skulle tas då han ansågs jävig.

– Detta är en markering för att visa att det är fel, men vi hoppas att han kommer att fortsätta med sporten. han har möjlighet att fortsätta träna hemma, men får inte tävla, säger Bingsgård.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.