Jonas Jerebko om MMA-intresset: ”Skulle kalla mig en expert”

Uppdaterad
Publicerad

Han är Sveriges främste NBA-spelare någonsin.

Men när basketstjärnan Jonas Jerebko sitter hemma i tv-soffan – då tittar han helst på UFC.

– Jag har alltid tittat på det och skulle väl kalla mig något av en expert, säger Jerebko med ett skratt till SVT Sport.

De som följer Jonas Jerebko i sociala medier kan ha lagt märke till att det blir en del inlägg som handlar om MMA. Han har också varit gäst i världens största MMA-talkshow, ”The MMA Hour”.

För SVT Sport berättar han om sitt intresse:

– Jag är ett stort fan av UFC och har varit ända sedan det drog i gång. Jag har alltid kollat mycket UFC, boxning och kampsport. Det har varit en stor del av mitt liv de senaste tio eller femton åren.

Var kommer intresset i från?

– Jag vet inte, jag hade aldrig kunnat gå in i ringen eller oktogonen själv, men jag har alltid tittat på det och haft ett öga för det. Jag skulle väl kalla mig något av en expert, haha.

Vem är favoriten?

– Det finns många. Självklart har jag koll på alla svenskar och vet att Khamzat Chimaev är på väg upp. Jag har pratat lite med honom på sociala medier och ska kolla på honom när jag väl får chansen. Efter vår match på måndag funderar jag på att hälsa på honom och titta när han tränar.

SVT Sport sänder båda Sveriges VM-kvalmatcher mot Kroatien, den 25/2 och 28/2.

Se ett längre reportage med Jonas Jerebko i spelaren nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.