Modo – SHL:s tråkigaste bortamatch

Uppdaterad
Publicerad

Modo är SHL:s tråkigaste bortamatch. Det menar de 42 spelare i ligan som SVT Sport talat med. ”Det är relativt dött på läktaren”, är ett omdöme – men Modos veteran Per-Åge Skröder håller inte med.

16 september drar SHL-säsongen igång. SVT Sport har inför starten gjort en spelarenkät där tre spelare i varje lag anonymt får svara på en rad frågor. En av frågorna var ”Vilken är SHL:s tråkigaste bortamatch?”. Tre lag från Norrland toppar den mindre smickrande ligan:

1. Modo  (13 röster)

SHL

2. Luleå  (9 röster)

3. Brynäs (8 röster) (Övriga: 12 röster)

Stämningen får kritik

”Det är lite publik på matcherna och en lång resa upp dit”, är ett omdömde.

”Det är inget liv på matcherna”, säger en annan.

Modos veteran Per-Åge Skröder:

– Jag tycker det är sämre drag på andra ställen. Vi kan absolut ha bra stämning här. När publiken är på gång är det bra tryck, säger han.

– Det är väl inte samma drag som exempelvis på Hovet när Djurgården spelar, men de som kommer på våra matcher ska ha en stor eloge. De gör det bra, säger Skröder.

Vad säger du om att Luleå ligger tvåa?

– Det är mer väntat, tycker jag nog.

Vad tycker du om er arena, Fjällräven Center?

– Den är kanon. Det är fräscht och vi har ett bra omklädningsrum. Sen är det kanske lättare att skapa stämning i arenor som är byggda tajtare, säger Skröder.

Så fungerar enkäten

3 slumpvis utvalda spelare per SHL-lag har fått svara på enkätfrågorna.

Totalt har 42 spelare deltagit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet