Foto: Arkiv, Smederna

Mitt i ekonomiska kaoset – Smederna redo för premiär

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna Smederna är mitt i en akut ekonomisk kris och klubben vet inte ens om de kan slutföra säsongen. Mitt i kaoset är det i kväll seriepremiär när Masarna gästar Eskilstuna Motorstadion.

Det var den 21 april som Smederna meddelade att klubben är i en akut ekonomisk kris då storsponsorn hoppat av. Och i nuläget vet klubben inte ens om de kan slutföra säsongen.

– Som idrottsman måste man försöka slå bort de bitarna och när vi väl kommer till matchen måste man släppa såna saker, säger 44-årige veteranen Magnus ”Zorro” Zetterström till SVT Nyheter Sörmland.

”Aldrig roligt”

Hur är det att gå in i en säsong när ni inte ens vet om ni kan slutföra den?

– Det är aldrig roligt att inte veta om man får behålla jobbet efter morgondagen. Men det är dom förutsättningarna och det är bara att gilla läget och utgå därifrån.

44-årige Magnus Zetterström går nu in i sin 25:e elitseriesäsong.

– Det är ju ganska mäktigt faktiskt, säger han.

Siktar högt

Hur känns kroppen?

– Haha, det känns inte som för 25 år sedan men jag tycker jag känner mig i helt okej skick och allt. Annars skulle jag inte vara här.

Vad kan fansen ha för förväntningar på Smederna i år?

– Får vi åka med fullt manskap, klara oss utan skador och att ekonomin räcker till så kan vi sikta ganska högt. Vi har ett såpass slagkraftigt lag.

Vad är ganska högt?

– Topp fyra, sen därifrån kan allt hända. Men topp fyra är realistiskt då.

”Vill bjuda på fest”

Magnus Zetterström har en positiv känsla inför kvällens premiär och dessutom lovar väderprognosen sol och över tio grader varmt.

– Jag hoppas verkligen att det ska bli lite folk här ute och att vi kan bjuda på en fest som gör att de kommer tillbaka, säger Magnus Zetterström.

Smedernas premiärlag

1) Matej Zagar.

2) Magnus Zetterström.

3) Mikkel Michelsen.

4) Pawel Przedpelski.

5) Grigorij Laguta.

6) Linus Eklöf.

7) Alexander Edberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.