Arkiv: Felix Rosenqvist. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rosenqvist får Indy Car-chans

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvists framgångar i Indy Lights ger ringar på vattnet. Den 24-årige svensken får nu chansen att testköra i Indy Car. ”En otrolig möjlighet för mig”, säger Rosenqvist.

Rosenqvists chans kommer bara dagar efter att han tagit dubbla segrar i Indy Lights i Toronto, Kanada. Svensken ledde båda racen från start till mål och blev den förste föraren att vinna två race under samma helg.

– En helt otrolig helg, sa Rosenqvist då.

SVT Sport erfor redan under måndagen att Rosenqvists framgångar skulle ge honom chansen på den största av scener, Indy Car, något vi rapporterade om i ”Motormåndag”.

Och i dag blev det officiellt. Felix Rosenqvist kommer att få testköra i USA:s motsvarighet till Formel 1.

”Kommer njuta av varje varv”

”Det är en otrolig möjlighet för mig. Indy Car är den största och starkaste formelbilserien i USA, och det är alla förares dröm att få köra en sådan här bil. Jag kommer njuta av varje varv och förhoppningsvis kan jag göra ett bra jobb”, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Rosenqvist, som är regerande Europamästare i Formel 3, kommer att göra testet på en bana i Ohio i teamet Chip Ganassi Racing.

Senast en svensk tävlade i Indy Car-sammanhang var 2005, då Kenny Bräck avslutade sin karriär med en sista start i storloppet Indy 500.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.