Kim Nilsson, till höger i bild, återvänder till Kalmarsund. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ny VM-utklassning för Sverige

Det blev en ny utklassningsseger inför storpublik i Scandinavium för Sverige i innebandy-VM på hemmaplan. Stjärnan Kim Nilsson stod för tre nya mål i 13-3-segern mot Tyskland.

Efter 11-2 mot Lettland i VM-premiären i går följde Sverige upp med en ny storseger i Scandinavium. 7 097 såg målfesten där Zürich-proffset Kim Nilsson gjorde tre mål. Rasmus Enström var poängbäst med ett mål och fyra assist.

– Vi hade bra fart under fötterna. Känns jättebra att vara igång, sade Nilsson till TV4 Sport.

Tyskland reducerade till 1-3 i den första perioden men lyckades aldrig hålla jämna steg med regerande världsmästaren.

Förbundskaptenen Jan-Erik Vaara kastade om i femmorna under matchen. För en av spelarna gav det effekt. Alexander Galante Carlström fick avsluta i förstafemman där han gjorde två mål i den tredje perioden.