Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Emil Svensk missade pallen efter sanslöst sekunddrama

Uppdaterad
Publicerad

De flesta trodde nog att Emil Svensk sprang för VM-brons i långdistansen i de schweiziska alperna. Han sprang i mål på exakt samma tid som tjecken Tomas Krivda – men till slut blev det en delad fjärdeplats.

– Samma tid! Vilken rysare, säger SVT Sports kommentator Jacob Hård.

Det var Emil Svensk som var det blågula hoppet genom hela långdistans i schweiziska Flims. Tomas Krivda väntade i mål som ledare då han sprang mot målet och till slut kom de i mål på exakt samma tid – 1.37,51.

– Det är helt otroligt att det blir samma tid efter så länge. Jag gjorde allt jag kunde på slutet. Jag förstod att det var tajt, säger Svensk till SVT Sport.

Krivda var oerhört nervös då han satt och väntade. Då Svensk gick över mållinjen begravde han sitt ansikte i sina händer.

Sedan blev det en nervös väntan för båda två. Finländaren Olli Ojanaho hade varit steget efter hela loppet, men passerade bägge på slutet och sprang i mål som trea.

Svensk och Krivda delade istället på fjärdeplatsen – 24 sekunder efter Ojanaho.

– Det är nära för Emil. Det är klart godkänt, säger SVT-experten Mats Troeng.

Segerkampen gick mellan schweizaren Matthias Kyburz och norrmannen Kasper Harlem Fosser. Till slut var den regerande mästaren Fosser starkast och tog sitt andra raka guld.

– Det känns enormt bra. Jag var verkligen tvungen att kämpa för det i idag. Det var nästan ett perfekt lopp, säger norrmannen.

Näst bäste svensk var Simon Imark på en tolfteplats. Isac von Krusenstierna kom 21:a och Martin Regborn 22:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.