Foto: TT Nyhetsbyrån/Twitter

Oroliga Ottawaspelare efter skottdrama

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossningen i det kanadensiska parlamentet skakar just nu huvudstaden Ottawa. En stad där flera svenska NHL-stjärnor bor och spelar i Senators.

Backstjärnan Erik Karlsson är en av dem som finns på plats och oroas av utvecklingen. ”Det gör mig ledsen, det som pågår i Ottawa just nu. Mina tankar och böner går till alla inblandade. Var rädda om er”, skriver Erik Karlsson på twitter.

”Läskiga nyheter nu på morgonen. Var rädda om er”, skriver Mika Zibanejad.

NHL 2014-2015

Även Robin Lehner spelar i klubben. 

Det som händer i Ottawa berör flera NHL-klubbar.

”Våra tankar och böner finns med alla som har påverkats av händelserna i Ottawa.  Det är en allvarsam dag”, skriver Edmonton Oilers på sitt twitterkonto.

”Våra tankar är med alla i Ottawa just nu”, skriver Toronto Maple Leafs

Toronto, som ikväll skulle ha spelat mot just Ottawa. Men matchen har skjutits upp.

”NHL vill uttrycka sin medkänsla med alla som berörs av de tragiska händelser som ägde rum i morse i centrala Ottawa”

Senators forward Colin Greening, som upplevde en liknande händelse som gästande spelare efter bombdådet i Boston, berättar att laget fick veta om händelserna under morgonens ispass av assisterande coachen.

–Det är surrealistiskt. Du förväntar dig aldrig något sådant här. Du läser om det eller ser det på CNN och Fox och sådant och när det väl händer i en stad du själv bor i känns det helt galet, sa Greening till reportrar på plats i Ottawa.

Läs mer om skottdramat >>>

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet