Rasande Myhrer avslutar säsongen efter missen: ”Han är en idiot”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inga svenska slalommedaljer – André Myhrer kokade efter sin uråkning och skyllde på bansättaren

– Han är en idiot och om jag träffar honom så vet jag inte vad som händer, säger Myhrer om Ante Kostelic, till Viasat.

Myhrer, som överraskade alla med att ligga tvåa efter det första åket, tycker inte att han fick chansen i banan som saknade rytm.

”Måste få bort honom”

– Vi får ta och snacka oss samman i åkarrrådet och försöka få bort honom. Vi måste höja vår röst. Man hade tränat i fyra år och så krossades drömmen i en allt för svår bana.

OS i Sotji alpint

– Här flyger åkare ut till höger och vänster. Det var fantastiskt svårt och jag vet inte om han försöker att ge fördelar till sin son men det liknar ett skämt. Han sätter ju bort halva startfältet, säger en minst sagt upprörd Myhrer till Viasat.

Myhrer lägger ner säsongen

För SVT Sport berättar Myhrer nu att han lägger ner säsongen:

– Jag vill satsa på att få knät bra, säger han och fortsätter:

– Jag tar en paus, det känns inte som att det är någon idé att riskera något genom att köra världscupen.

André Myhrer och Mattias Hargin hade bra medaljläge inför det andra slalomåket. Men det slutade med att Myhrer, som låg tvåa, grenslade efter bara några portar – samtidigt tappade Hargin sin bronsplats.

Dock klarade Mario Matt av trycket och behöll sin stora ledning efter det första åket och vann tävlingen och fixade en österrikisk dubbel före Marcel Hirscher.

”En riktig jävla skitbana”

 – Det är en riktig jävla skitbana men jag säger det för att jag inte klarar av det. Gubben som satte banan kanske skulle ha satt den annorlunda, säger Hargin till Viasat men betonar att den höll sig enligt regelboken.  

Banan sattes av kroaten Ante Kostelic, pappa till Janica och Ivica.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji alpint

Mer i ämnet