Foto: TT Nyhetsbyrån

Peter Hanson borta länge än

Uppdaterad
Publicerad

Ryggproblemen fortsätter för Peter Hanson, skriver golf.se. Skåningen har inte rört en golfklubba sedan i början av september – och Hanson räknar med lika lång vila framöver.

– Det vore roligt att spela ökentävlingarna i slutet av januari, men det får ta den tid det tar den här gången. Jag kommer inte att spela halvskadad igen, säger 37-åringen.

Peter Hanson funderade tidigare på att operera ryggen, men har nu tänkt om.

Golf

– Jag har träffat svenske experten Tycho Tullberg och han gav mig rådet att satsa på en lång vila i stället, eftersom man inte riktigt vet hur ryggen kommer att påverkas i framtiden av en operation, säger han till golf.se.

Under flera året har Peter Hanson kämpat med ryggproblemen. I år har det gått upp och ned – mest ned. Men svensken har helat tiden gjort ny försöka att komma tillbaka.

I slutet av augusti tvingades Hanson bryta en tävling i  Italien med ryggont. Efter dets om tycktes vara bra rehabträning gjorde han ett nytt försök att spela i Schweiz den 4-7 september. 

–Det går egentligen enligt plan. Det tar mycket långt tid att få ordning på sådana här skador, så jag är inte så oroad, sa Hanson då till SVT Sport.

Men oro hade han all anledning att känna. Sedan dess har svensken inte gjort några fler försök.

Och han är nu självkritisk till hur han tacklat sina problem tidigare.

– Jag borde ha tagit ett ordentligt brejk tidigare istället för att fortsätta försöka och ibland spela halvskadad.

Hanson var som bäst rankad 17:e i världen, men har nu rasat till 213:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet