Jasmin Zuta, här i Heim, blir ny tränare för RIK. Foto: Bildbyrån

Redbergslid får ny huvudtränare

Uppdaterad
Publicerad

Jasmin Zuta blir ny huvudansvarig tränare för Redbergslids a-lag, det bekräftar klubben på sin hemsida.

Efter 31 år i klubben, som både spelare och ledare, stiger Johan Eklund åt sidan som tränare för Redbergslids a-lag. Nu står det klart att det blir Jasmin Zuta som ersätter trotjänaren och kommer leda det tränarteam som även innehåller Karlo Pulic och Magnus Wislander. Zuta har som spelare varit med och tagit två SM-guld med RIK, och nu blir det alltså ny satsning i klubben som tränare.                           

– Klubben har varit väldigt tydlig med sin ambition och den matchar min personliga om var Redbergslids IK ska befinna sig som klubb, säger Zuta.

elitserien i handboll 2014-2015

Jasmin Zuta har tidigare varit ansvarig för Redbergslids talangprojekt.

– Med Jasmins stora hjärta för klubben vet vi att han kommer göra sitt yttersta för att Redbergslids IK blir en klubb att räkna med i framtiden. Tillsammans med Karlo och Magnus hoppas vi att Jasmin kan lyfta vårt talangfulla lag till en ännu högre nivå, säger klubbens sportchef Henrik Lundström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

elitserien i handboll 2014-2015

Mer i ämnet