Svensk trio i världscuppremiären

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon drar världscupsäsongen i hoppning igång – Peder Fredricson har inte med sig OS-silver hästen All In till Oslo istället är det Flips Little Sparrow som inleder kampen om världscuppoäng. ”Tror mycket på den här hästen”, säger Fredricson till SVT Sport.

Tidigare i veckan meddelade Peder Fredricson att hans häst All In hade fått kolik och att han inte vågade ta med sin topphäst till världscuppremiären. Till Oslo får Flips Sparrow följa med i stället.

– Det är en häst jag tycker mycket om och tror mycket på så jag hoppas på det bästa, säger Fredricson.

Hur mycket ser du fram emot inomhussäsongen?

Det är fantastiskt att vara på de här tävlingarna med de bästa hästarna och ryttarna. Det är sporten när det är som bäst så jag gillar att vara här, avslutar Fredricson.

Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann startar också i Oslo i morgon i den första av 13 deltävlingar i den västeuropeiska ligan.

Hör den svenska trions tankar inför världscupstarten i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.