Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Johanna Due Boje ställs mot olympiska mästaren i sin första VC-final

Uppdaterad
Publicerad

Hon slutade topp tio i torsdagens kval och finaldebuten med Mazy Klövenhöj. I morgon rider hon kür och världscupvinnaren i dressyr ska koras.

– Ett gäng i toppen är svåra att ta sig förbi, men kanske att jag kan klättra, säger Johanna Due Boje.

Hon fick en sen finalbiljett efter återbud. Även om hon har ridit Nations Cup för Sverige och tidigare i karriären gjort två världscupstarter kändes det i torsdagens GP att en världscupfinal är på en annan nivå.

– Jag var mer nervös än taggad. Jag lyckades hålla fokus men det var kämpigt, säger Johanna Due Boje.

Världscupen i dressyr

Åt regerande olympiska mästaren Jessica von Bredow-Werndl och Isabell Werth, de båda tyska dressyrdrottningarna, kommer det inte vara något att göra. Men hon är helt inställd på att få en bättre procent och resultat än i kvalet då 69.876 procent räckte till tionde plats.

– Det är mycket vi kan göra bättre och en poäng här och där gör stor skillnad i slutändan. Piaffen och pirutterna till framför allt och det är ju egentligen våra paradgrenar, säger Johanna Due Boje.

Världscupfinalens kür avgörs natten till lördagen 8 april och sänds i SVT1 och på SVT Play 01.05 – 05.00.

– Jag är väldigt taggad. jag fick göra mig av med lite nerver i torsdags och nu hoppas jag att jag faktiskt kan njuta lite, säger Johanna Due Boje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i dressyr

Mer i ämnet