Douglas Lindelöw här på hästen Udermus vid tävlingar i Falsterbo i somras. Foto: Bildbyrån

Lindelöws avstängning hävs

Uppdaterad
Publicerad

Ridsportförbundet stängde av Douglas Lindelöw i två månader för att ha drivit sin häst för hårt. Riksidrottsnämnden hävde tillfälligt straffet och i dag kom beskedet: avstängningen hävs helt.

I september anmäldes Douglas Lindelöw för att ha drivit sin häst för hårt under en mindre tävling i Helsingborg. Lindelöw hade sju vittnen som talade för hans sak, men Ridsportförbundets Disciplinnämnd gick ändå på anmälarens linje och stängde av Lindelöw i två månader. Lindelöw överklagade och fick dispens efter en månad, men hann missa bland annat Sweden International Horse Show.

Lindelöw har hela tiden hävdat att han inte själv uppfattat att han drivit hästen för hårt och i dag fick han alltså rätt av Riksidrottsnämnden.

Riksidrottsnämnden anser inte att det är bevisat att Douglas Lindelöw hanterat sin häst på ett otillåtet sätt under tävlingen på Helsingborg Fältrittklubb den 20 september 2015. Vid sin bedömning har Riksidrottsnämnden bl.a. beaktat hur hästen agerade under och efter tävlingsritten,” skriver nämnden i beslutet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.