• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Foto: TT Nyhetsbyrå

Svenska framgångar i Doha

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann och Patrik Kittel rider på vågen av succéhelgen i Göteborg förra veckan. Tillsammans har de plockat flera topp-placeringar på de prestigefyllda tävlingarna i Doha. Patrik Kittel är nöjd:”Hästarna placerar sig på löpande band”

De båda svenska toppryttarna lät de hästar som gått Gothenburg Horse Show vila och tog istället med sig andra förmågor. Och samtliga har visat fin form.

Kittel med i toppen

Förra årets tävlingar i Doha betydde stor succé för Patrik Kittel och EM-hästen Deja, som då satte personbästa och vann både Grand prix och Kür. I år fick de se sig slagna av bland annat Isabell Werth, världsettan som vann två klasser vid Gothenburg Horse Show. Kittel och Deja slutade femma i Grand Prix och avancerade en plats i küren upp till fjärde. En nöjd Kittel summerar.

– Grand Prix var lite trevande även om en femte plats är ok, säger han till SVT Sport.

– I dag i küren höjde vi oss rejält. Vi gjorde ett litet misstag i bytena i varje som jag tror kostade oss en tredjeplats.  En fjärde plats är inte fy skam men man vill gärna vinna, säger Patrik Kittel till SVT Sport på väg till middag med kollegan och tränaren till fantastiske Valegro; Carl Hester.

Nästa tävling för Deja ser ut att bli i franska Compiègne.

Chacanno imponerar

Hoppryttaren von Eckermann, som vann världscupens Europafinal i Göteborg, gav Chacanno chansen i klasserna just under Grand Prix och hingsten har motsvarat förväntningarna på bästa sätt. Två andraplatser och en fjärdeplacering ekipaget.

OS-hästen Yajamila rev totalt tre hinder i Grand Prix , fördelat på två omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.