Michael Phelps kommer till Rio i bättre form än när han blev OS-kung i London 2012. Foto: Bildbyrån.

Phelps tippas ta tre guld i Rio

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-faldige OS-mästaren Michael Phelps, 31, har haft stora problem efter London-OS 2012 men är nu i så gott slag att tidskriften Swimming World Magazine tippar att han tar tre individuella guld i Rio. Detta trots att han inte toppar statistiken på någon distans.

– Jag vet att jag har mycket jobb att göra före Rio men det är uppenbart att jag är starkare nu än 2012 både fysiskt och mentalt, sa Phelps till Olympics.org för en tid sedan.

Han tippas ta det på 100 m fjäril där han är världstvåa på distansen och jagar sitt fjärde raka OS-guld.

OS i Rio de Janeiro 2016

På 200 m fjäril är Phelps bara världssexa men SWM tror att han får ordning på sista 50 m jämfört med OS-kvalen och skalar ner de sekunder som krävs. Här finns även OS-mästaren från 2012, sydafrikanen Chad Le Clos, med i resonemanget. Clos och Phelps har inte mötts i samma bassäng sedan finalen i London 2012. Phelps vann distansen både 2004 och 2008.

På 200 m medley tippas Phelps, som är världstvåa, ta sitt fjärde raka guld. Han utmanas av den amerikanske landsmannen Ryan Lochte och japanske världsettan Kosuke Hagino.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet