Örebro nära slutspelsplats

Örebro tog i kväll sjunde raka hemmasegern och säkrade så gott som en direktplats till SM-kvartsfinalerna. Två Örebro-mål i den andra perioden grundlade 4-0-segern mot redan klare seriesegraren Skellefteå.

Matchen var bara 13 sekunder ung när Johan Motin satte 1-0 till hemmalaget. Skellefteå skapade chanser, men fick inte in pucken.

Videogranskning

I stället trummade Örebro på i den andra perioden. Johan Wiklander gjorde ett minst sagt märkligt mål när han ökade på till 2-0. Hans skott räddades av Skellefteå-målvakten Markus Svensson. Men pucken studsade över Svensson och landade över mållinjen. Målet videogranskades eftersom det först var tveksamt om Örebros Jared Aulin, som hade misstänkt hög klubba, stött in pucken.

– Jag var rätt övertygad om att det skulle dömas bort, säger Wiklander till C More.

”Jättestolt”

Med två minuter kvar av matchen passade Marko Anttila på att göra mål för sjunde matchen i följd när han satte 4-0 i tom bur.

Örebro ligger femma och har sex poäng samt 29 mål bättre målskillnad än sjuan Färjestad när två omgångar återstår av grundserien. Därmed är Örebro så gott som klart för kvartsfinal.

– Det var målet när vi säkrade kontraktet. Nu får vi satsa på topp fyra. Jag är jättestolt över att vi ”grejat” en kvartsfinalplats, säger Örebros tränare Kent Johansson.