Första SM-guldet men nu lägger Larsson av

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Larsson stod emot favorittrycket och vann det första officiella SM-guldet någonsin i handigolf. Larsson vann på fem över par på Timrå golfbana.

– Kul! Det betyder mycket att vi fått SM-status. Nu vill jag se ännu fler tjejer i framtiden, säger Larsson, som tidigare berättat om sin cancer som tvingade henne att amputera sitt ben.

 Och guldfirandet blir en perfekt avslutning på karriären säger den regerande europa mästarinnan. För SVT Sport berättar hon nämligen att hon tänker lägga av att spela professionellt.

SM-veckan

– Jag spelar lag-SM och någon tävling till hösten sedan slutar jag. Jag kommer att fortsätta att spela golf men inte professionellt. Jag vill fokusera på mitt föreläsande, säger Larsson.

”Ett farväl”

– Det känns helt ok nu när jag tagit beslutet. Det är ett farväl för jag har spelat golf så länge, men nu måste det få ge plats åt nya saker, säger Larsson till SVT.

På herrsidan vann regerande lagvärldsmästaren Johan Kammerstad. Efter att han var helt överlägsen under dag ett gick det lite sämre under andra dagen.

– Det var svårare förhållanden idag med hårdare vindar men jag lyckades hålla ihop det, sa Kammerstad till SVT Sport.

Tack vare den stora ledningen kunda han hålla ifrån och ta guldet på totalt 153 slag brutto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan

Mer i ämnet