Hellner: ”Viktigast att det känns bra inför OS”

Hellner knep tionde SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

För tre år sedan vann han 15 km klassiskt i Sundsvall. I dag slog Marcus Hellner till igen och knep sitt tionde individuella SM-guld.

– Man är väl inte ute efter att jaga SM-tecken, det viktigaste är att man får fin form och att det känns bra inför OS. Det är himla skönt att få bra besked, säger Marcus Hellner till SVT Sport.

Sedan Daniel Richardsson körde fel inne på stadion stod segern mellan Hellner och Lars Nelson. Vid 13,5 km skiljde det bara 3,5 sekunder – men Hellner lyckades ökade mot slutet och gick i mål 5,6 sekunder före.

SM-veckan vinter 2014

– Jag öppnade långsamt i dag men jag hade inga förväntningar på den här dagen, jag kände att banan inte alls passade mig. Men tydligen så funkade det rätt bra, jag hade aldrig någon svacka utan kunde kriga på hela tiden, säger Hellner.

Emil Jönsson blev trea.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan vinter 2014

Mer i ämnet